T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ALADAĞLAR MİLLİ PARKINDA DAĞCILIK TURİZM ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ.

Yayın Tarihi : 7.08.2018

Niğde’nin Çamardı ilçesinde DemirkazıkKamp Eğitim Merkezinde, 04.08.2018 tarihinde“Aladağlar Milli Parkı Dağcılık Turizm Çalıştayı” düzenlendi.

Niğde Valisi Sayın Yılmaz Şimşek’in başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Sayın Cemil Kılınç, İl Genel Meclis Başkanı Sayın Bülent Küçüktuna, Çamardı Kaymakamı Sayın Çağlar Partal, Çamardı Belediye Başkanı Sayın Yavuz Soylu,  Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Ali Nebol, Ak Parti İl Başkanı Sayın Mahmut Peşin, Doğa Koruma Milli Parklar 7. Bölge Müdürümüz Sayın Mehmet Sıddık Kılınçer, Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Faruk Atmaca, Niğde Şube Müdürü Sayın Turgut Koçak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V.  Sayın Yaşar Erdem, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Basri Akdemir, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, turizm temsilcileri, dağcılar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Çalıştayda yapılan sunumlarda Bölge Müdür Yardımcımız Faruk Atmaca Aladağlar Milli Parkı ve Demirkazık YHGS değerleri ve Tabiat Turizmi Eylem planlarıyla ilgili bilgi verdi.

Aladağlar Milli Parkı, 730 rakımdan 3756 rakıma kadar yaklaşık 3000 m. lik rakım farkına bağlı olarak ortaya çıkan farklı yaşam ortamlarında yaşayan bitki ve hayvan türleri ile muazzam bir biyoçeşitliliğe sahiptir. Bu özellikleriyle birçok doğaseverin ilgi odağı olan Milli Park, Tabiat Gezileri, Fotosafari, Bisiklet Turları, Dağ Koşusu, Dağcılık  gibi birçok tabiat turizmi aktivitesine olanak sağlamaktadır.

Demirkazık Köyü- Sokulupınar Çadırlı Kamp Alanı ile Emli Boğazı Çadırlı Kamp Alanı düzenlemeleriyle ise etkileyici bir doğa manzarası eşliğinde kamp imkanı sunulmuştur.

Zengin biyoçeşitliliği ile doğaseverlerin ilgi odağı olan Milli Park ve çevresi değişken jeolojik yapısıyla da Dağ Turizmi faaliyetleri için çekici bir merkez olmuştur.

Tüm bu değerlerin etkili bir biçimde halka sunulması ve tanıtılması, dağcılık turizminin aktif hale getirilmesi ve yörenin kalkındırılmasına fayda sağlaması Aladağlar Dağcılık Turizm Çalıştayının gündemi olmuştur.

Çalıştay sonrasında bölgeyi daha yakından tanımak ve incelemek amacıyla Emli Vadisi’nde kamp yapan yerli ve yabancı dağcılarla bir araya gelindi.